• 20170914 115431
 • FairOil Alibunar 02
 • 20170914 121146
 • 20150616 094855
 • 20150616 0949354
 • 20150616 1002022
 • 20150616 1002134
 • 20150616 1006244
 • 20150616 1005351
 • Fair Oil Serbia
 • Fair Oil Serbia
 • Fair Oil Serbia
 • National Conference on CSOs role in IPARD Serbia 2014-2020
 • National Conference on CSOs role in IPARD Serbia 2014-2020
 • National Conference on CSOs role in IPARD Serbia 2014-2020
 • National Conference on CSOs role in IPARD Serbia 2014-2020
 • National Conference on CSOs role in IPARD Serbia 2014-2020
 • National Conference on CSOs role in IPARD Serbia 2014-2020

Project QUAD was promoted on TV channel with national coverage - Pink TV

Autor Super User on . Posted in FULL ARTICLES

Thumbnail Pink 5-5f6f2d90 Project QUAD was promoted on TV channel with national coverage - Pink TV. Dordje David presented the goals of the project and announced the conference and VIP Tour that will be held on June 12 at Deliblatska Pescara.

Više.. 

 

Project QUAD was promoted on TV channel with national coverage - Prva TV

Autor Super User on . Posted in FULL ARTICLES

Thumbnail Prva 3 Project QUAD was promoted on TV channel with national coverage - Prva TV. Dordje David presented the goals of the project and announced the conference and VIP Tour that will be held on June 12 at Deliblatska Pescara.

Više.. 

 

Project presentation and event announcement on KCN TV

Autor Super User on . Posted in FULL ARTICLES

Quad promo KCN2 thumbnail Project QUAD was promoted on TV channel KCN by Djordje David.

Više.. 

 

Djordje David promoted Project QUAD on Pink TV

Autor Super User on . Posted in FULL ARTICLES

Quad promo pink1 thumbnail Project QUAD was promoted on TV channel with national coverage - PINK TV. Dordje David presented the goals of the project and announced the conference that will be held on June 12 at Deliblatska Pescara.

Više.. 

 

Within the Project QUAD In-depth market research is developed (2)

Autor Super User on . Posted in FULL ARTICLES

In depth market research on accessible tourism-01 As a result of the activity "Market research" we are publishing "In-depth market research on accessible tourism"

Izradjena Studija "Mali pogon za iskorišćavanje biomase u energetske svrhe"

Autor Mihajlo Jezdić on . Posted in FULL ARTICLES

socioSocioNext – Inkluzivnija, čistija i pristupačnija proizvodnja energije iz biomase iz poljoprivrednog otpada", koji sprovodi Leader+ u sradanji sa još 3 organizacije, izdrađena je studija o mogućnostima otvaranja novih radnih mesta u ruralnim područjima Srbije, na sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika: „Mali pogon za iskorišćavanje biomase u energetske svrhe

Srdačno,

Ivana Stefanović Ristin, Menadžer Projekta

Preuzmite studiju

Within the Project QUAD Business plan is developed (4)

Autor Mihajlo Jezdić on . Posted in FULL ARTICLES

lquad BP As a result of activity "Business planning" of project QUAD, we are publishing Busines Plan - A formal statement of business goals, reasons they are attainable and plans for reaching them.

Više.. 

Početak projekta „SocioNext“

Autor Mihajlo Jezdić on . Posted in FULL ARTICLES

DSCN2035 1600x1200Projekat „SocioNext – Inkluzivnija, čistija i pristupačnija proizvodnja energije iz biomase iz poljoprivrednog otpada“  finansira Evropska unija u okviru programa – Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Opšti cilj projekta je smanjenje ruralnog siromaštva, smanjenje socijalne isključenosti i omogućavanje samozapošljavanja i energetske nezavisnosti. U uvodnom delu prisutnima su se obratili Boris Ilić, iz NVO „Razvoj sela“, koji je predstavio početak realizacije i očekivane rezultate projekta i Ivana Stefanović Ristin, menadžer projekta „SocioNext“. Oni su istakli značaj proizvodnje energije iz biomase i potrebu za zajedničkim planovima oko samog razvoja projekta. Dr Vesna T. Paraušić, iz Instituta za ekonomiku poljoprivrede i Tatjana Ćirković Mitrović iz Instituta za šumarstvo, predstavile su rad na studijskom istraživanju biomase kao sirovine, energetske sigurnosti iz biomase i osnivanju i pokretanju socijalnog biznisa.  

„Opština Alibunar je jedna od najaktivnijih opština u Srbiji koje učestvuju u promociji značaja bioenergije. Postignuti rezultati i sve do sada urađeno, pokazuju da smo jedan od lidera obnovljive energije u našoj zemlji.  Konferencije i sastanci ovakvog tipa imaju za cilj da približe jasnu strategiju kojom ćemo nastaviti da realizujemo planove i pomenuti trend koji smo započeli. Tako nastavljamo sve dok postojeće resurse i potencijale obnovljive energije ne prevedemo u svakodnevni život naše, ali i šire zajednice“, istakao je predsednik Opštine Alibunar Predrag Belić. „Smatram  da moramo biti obazrivi po pitanju bioenergije. Naglašavam da posebnu pažnju posvećujemo očuvanju i zaštiti životne sredine. Međutim, pravila ekonomije su jasna i ne može se sve gledati jednosmerno. Za našu sredinu su potrebne ideje iz oblasti zelene ekonomije, sinergija i dobra organizacija u realizaciji. Zato smo u obavezi da konstantno učimo, odgovorno radimo i napredujemo. Pozivam vas da budete deo ovog i sličnih projekata koje ćemo realizovati, jer primena biomase kao lokalnog resursa od velikog je značaja i za našu ekonomiju.“

Konferencija povodom pokretanja projekta „SocioNext“ održana je na Devojačkom bunaru u konferencijskoj sali „Vinarije Đorđe“. 

Svečano otvaranje Projekta “SocioNext- Inkluzivnija, čistija i pristupačnija proizvodnja energije iz biomase iz poljoprivrednog otpada’’

Autor Mihajlo Jezdić on . Posted in FULL ARTICLES

socioUdruženja građana “Razvoj sela’’, “Leader+”, “Nacionalna Leader mreža“ i “Institut za ekonomiku poljoprivrede“ Vas pozivaju da učestvujete na ,,Konferenciji povodom početka projekta – SocioNext – Inkluzivnija, čistija i pristupačnija proizvodnja energije iz biomase iz poljoprivrednog otpada’’, koja će se održati 30-tog novembra na Devojačkom Bunaru, u Vinariji “Đorđe”, sa početkom u 11.00h.

Projekat “SocioNext – Inkluzivnija, čistija i pristupačnija proizvodnja energije iz biomase iz poljoprivrednog otpada“ finansira Evropska unija, u okviru Programa: Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou.

U ruralnim područjima, poljoprivredni ostaci (slama, stabljike, lišće ...) nastaju u velikim količinama i često se uopšte ne koriste. Istovremeno, stvaranje organskog otpada, kao što su korišćena ulja i masti za kuvanje, kako u ruralnim tako i u urbanim sredinama, predstavljaju sve veći izazov za sisteme za upravljanje otpadnim vodama. I urbani i ruralni organski ostaci i otpaci mogu se koristiti kao alternativno domaće gorivo ako se nude u prihvatljivom obliku i po prihvatljivoj ceni. Briketiranje, biodizel i srodni proizvodi su uobičajeni procesi pretvaranja organskog otpada u odgovarajuće gorivo i srodne nusproizvode sa dodatnom vrednosti.

Interes za uspostavljanje pogona malog obima sa pristupačnom cenom ulaganja je u porastu. Bio-briketi od poljoprivrednih ostataka i otpada, kao i pripreme biodizela iz ulja za kuvanje i hladno ceđenih biljnih ulja, vrlo su atraktivni u smislu pristupačnosti neophodne tehnologije i opreme. Štaviše, mala proizvodnja biogoriva u nerazvijenim ruralnim zajednicama omogućava samozapošljavanje u ruralnim sredinama i energetsku nezavisnost.

Navedene teme su okvir Konferencije, na kojoj želimo da podelimo svoje dosadašnje rezultate, i napravimo zajedničke planove za dalji razvoj.

Srdačno,

Ivana Stefanović Ristin, Menadžer Projekta

Biodizel prvi put teče iz opreme novoosnovanog socijalnog preduzeća “Feroil” u Alibunaru

Autor Mihajlo Jezdić on . Posted in FULL ARTICLES

Fair oilDana 14.09.2017, u okviru Projekta “FarOil Srbija: Pronalaženje rešenja Zelena Ekonomije za pametno korišćenje obnovljivih resursa i inkluziju lokalnih Roma u zapošljavanje”, Leader + Banatski Karlovac, u partnerstvu sa Opštinom Alibunar i Opštinom Kovin organizovaće Studijsku posetu i radionicu, na temu: “Stvaranje biodizela iz korišćenog jestivog ulja”.

Radionica će biti organizovana u Socijalnom preduzeću “FarOil”, osnovanom kao rezultat projekta, u Alibunaru.

FaLang translation system by Faboba
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3