O nama

Leader Plus je otvorena mreža donosioca promena sa Leader pristupom, ruralnih društvenih inovatora i preduzetnika iz Srbije i Evropske unije, koja njihove ideje o sistemskim promenama ostvaruje u praksi na nacionalnom i regionalnom nivou i na nivou Evropske unije. Leader Plus sarađuje preko 20 Lokalnih akcionih grupa (LAG-ova) koji obuhvataju preko 605 stejkholdera iz preko 200 ruralnih naselja u sastavu preko 60 opština, što čini više od 15% teritorije Republike Srbije.

Osnovan 2008. godine, Leader Plus obezbeđuje veze za pružanje finansijske i profesionalne podrške start-up projektima za mreže širom ruralnih zajednica i u društvenim sektorima, i platformu za ljude koji su posvećeni promenama na bolje u ruralnim oblastima Srbije.

Leader Plus lansira oblast Venture Philanthropy (VP) podrške u Srbiji, aktivirajući multi sektorske partnere u Evropi koji se sve intenzivnije orijentišu ka pružanju podrške talentima donosioca promena i novim idejama kako bi se rešavali ruralni društveni problemi.

Lokalne akcione grupe (LAG-ovi) su okosnica naše zajednice i njihovi uvidi nam pokazuju u kom pravcu se kreću ruralne oblasti i šta je ono što im je sledeće potrebno.

Inspirisani i vođeni radom organizacije Ashoka, naša misija se razvila izvan okvira katalizovanja pojedinačnih ruralnih organizacija i preduzetnika uključujući pristup kojim se svakom omogućava da bude donosilac promena ("Everyone A ChangemakerTM") u ruralnim zajednicama u Srbiji. To znači pružanje skupa potrebnih veština većem broju ljudi iz ruralnih sredina - uključujući i mlade – i povezivanje sa svrhom. Na ovaj način, oni mogu doprineti ostvarenju ideja i efikasnom rešavanju problema na svim nivoima u svojim porodicama, zajednici, gradu, na radnom mestu, na terenu, u industriji i u državi. Ovo evoluiranje u misiji potiče od urgentnog shvatanja da se tempo dešavanja promena ubrzava u sve kompleksnijem i povezanijem svetu. Naše strateške inicijative fokusirane su na pokretanje ljudi, sredstava i ekosistema u ruralnim sredinama čime će se postići društvena revolucija u kojoj će svako doprinositi ostvarenju promena na bolje za sve.

FaLang translation system by Faboba
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3