Vizija i misija

Vizija

Leader Plus ima viziju ruralne Srbije u kojoj svako ima mogućnost da pravi promene (pristup Everyone A Changemaker™ ): to je ruralna Srbija koja brzo i efikasno odgovora na društvene izazove i u kojoj svaki pojedinac ima slobodu, sigurnost i podršku društva da rešava svaki društveni problem i bude donosilac promene.

Misija

Leader Plus uspeva da oblikuje inovativne, preduzetničke i konkurentne ruralne zajednice takve da omogućavaju ruralnim društvenim preduzetnicima da se napreduju i omoguće ljudima koji žive u ruralnim sredinama da razmišljaju i delaju kao donosioci promena.

Istorijska perspektiva

Milenijumima unazad, ljudsku aktivnost definiše ponavljanje i njom rukovodi malobrojna elita. Da bi ostvarili uspeh, ljudi su morali da usvoje telo znanja i da nauče skup pravila koje će koristiti čitavog života pri tom izvršavajući zadatke koji se pretežno ponavljaju. Ovaj model odumire kako se brzina dešavanja promena u svetu povećava.

Statični sistemi prošlih generacija nestaju. Današnje institucije su horizontalne, otvorene, umrežene i sa strukturom tima koji čini više timova. Samo znanje više nije dovoljno. Iz uvida preko 1000 vodećih ruralnih društvenih inovatora širom Evrope, Leader Plus saznaje da uspeh zavisi od negovanja nečijeg potencijala za donošenje promena, naročito kod dece. Da bi uspela u novom svetu, deca iz ruralnih sredina moraju da ovladaju veštinama empatije, timskog rada, liderstva i ostvarenja promena ili će zaostati i neće ostvariti uspeh.

Mi imamo viziju ruralne Srbije u kojoj će svako biti donosilac promena. Ruralna Srbija koja je sposobna da brzo i efikasno odgovori na društvene izazove zahteva da svaki pojedinac ima slobodu, sigurnost i društvenu podršku da rešava svaki problem. To je ruralno društvo koje Leader Plus gradi. To je naša vizija.

FaLang translation system by Faboba
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3