Organizacije lanaca ishrane i upravljanje rizikom

Prioritet 3: Promovisanje organizacija lanaca ishrane i upravljanje rizikom u poljoprivredi.

Položaj poljoprivrednika u lancu snabdevanja hranom može biti relativno loš i može im koristiti ako se bolje organizuju kako bi poboljšali šanse za bolji prihod. Jedan od načina za to su lokalna tržišta i kratki lanci snabdevanja. Alati za upravljanje rizikom su potrebni da bi pomogli poljoprivrednicima da se uspešnije suočavaju sa nesigurnošću koju stvaraju problemima sa vremenom, bolesti životinja i nestabilnost tržišta.  

Oblasti intervencije:

1. Bolje integrisanje primarnih proizvođača u lanac ishrane kroz programe poboljšanja kvaliteta, promociju na lokalnim tržištima i kratke lance snabdevanja, grupe proizvođača i ‘inter-branch’ organizacije   

2. Pružanje podrške upravljanju rizikom na poljoprivrednim gazdinstvima

FaLang translation system by Faboba
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3