Ideje u akciji

Odbacimo nagrade

Autor Super User on . Posted in Ideje u akciji

Takmičenja, izazovi, nagrade — više štete nego koriste. Oslobodimo ih se.
 
Pisanje pristojnog pisma preporuke za nagradu često oduzima nekoliko sati – a u koju svrhu? Velika većina takmičara ne osvoji ništa pa čak iako osvoji, to su simbolično mali iznosi novca i/ili sumnjiva pretpostavka da će publicitet učesnika voditi ka većim stvarima.

Šta je uopšte ekonomija uticaja?

Autor Super User on . Posted in Ideje u akciji

Da li ste se ikada zapitali da li vlada ima ulogu u ekonomiji uticaja? Deloitte ima, i oni veruju da svako počev od investitora uticaja do društvenih preduzetnika treba da razume šta vlada može da uradi da proširi prostor za delovanje u ovoj oblasti.

Kreiranje kreditne linije sa prijateljima: novi trend u finansijama

Autor Super User on . Posted in Ideje u akciji

Velika vest: Tri saradnika Ashoke kreirali su prvu aplikaciju uradi sam za kreiranje kredita.
 
Poslednja finansijska kriza prouzrokovana kreditima lošeg kvaliteta bez garancija, ostavila je ljude bez prihoda, posla i imovine. Za mnoge je ova kriza bila izuzetno bolna. Ali ovaj slom tržišta samo je jedan u dugačkom nizu lomova u krizi bankarskog sektora.

Puškica Foruma za budućnost: 3 puta do ogromnog društvenog uticaja

Autor Super User on . Posted in Ideje u akciji

Za društvene preduzetnike, postizanje obima i usklađivanje punog kapaciteta njihove organizacije je kritičan i izazovan poduhvat. "Postoji stalno prisutna tenzija između izgradnje vaše organizacije i izgradnje šireg pokreta.," rekao je Dr. Sanjeev Arora na Ashoka Forumu za budućnost 2013.

Principi LEADER-a (2012)

Autor Super User on . Posted in Ideje u akciji

LEADER program je kreiran da podrži lokalne preduzetnike, poljoprivrednike, šumare, grupe u zajednici, one koji se bave turizmom i razna ruralna preduzeća. Ovaj video istražuje principe koji definišu LEADER pristup.
FaLang translation system by Faboba
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3